Daido Maas

06 1516 4691 [email protected]

  

Daido Maas – 1970

Geboren als Harmen Hylke Maas was ik al vroeg geïnteresseerd in Boeddhisme, Zen en meditatie. Na het zien van een paar vrolijke Tibetaanse jonge monniken op televisie, vertelde ik mijn moeder dat ik later naar Tibet zou gaan. Ik wilde ‘Lama’ worden en zou niet meer terugkeren. Naast deze kinderdroom waren er een aantal levensfrustraties die me de kant van persoonlijke ontwikkeling op steurde: een risicovolle vroeggeboorte met veel medisch kunst en vliegwerk; de dood van het broertje voor mij en een moeilijke schooltijd met dyslexie en serieuze concentratie problemen. In het doorwerken hiervan ontstond mijn liefde voor thema’s als zelfkennis, traumaverwerking, schaduwwerk, psychologie, filosofie, Tao en Tantra.

In 1992 volgde ik mijn eerste zen meditatiecursus bij Rients Ritskes in Utrecht. Een paar jaar later trainde ik bij Sōkun Tsushimoto een jaar in Buttsuji, een zenklooster nabij Hiroshima Japan. Mijn eerste meditatie cursus gaf ik in 2001. In datzelfde jaar startte ook mijn eigen meditatieschool ‘Zenpraktijk’ in Zeist, later voortgezet in Houten. In 2005 werd ik gevraagd fulltime les te komen geven in Zen.nl Nijmegen, dat Rients en ik uitbouwde tot een landelijke organisatie met 40 vestigingen. Ik leidde vele meditatieleraren op en tekende zenvolle illustraties voor een aantal zen-boeken. Later bouwde ik mijn activiteiten in Nijmegen af en startte met Zen.nl Hilversum in 2013. In 2016 en 2017 gaf ik meditatie retraites voor 60 deelnemers. Na jaren de ambitie te voelen om nog een keer zelfstandig te gaan besloot ik in 2017 om een nieuw avontuur aan te gaan: Experience Your Life.

Mijn missie is mensen diepgaand met hun leven te verbinden. Met meditatie, humor en respectvol zelfonderzoek, leer ik ze hun geest te transformeren. Hierdoor ontstaat een innerlijke heelheid die zich uit in leergierigheid, echtheid en vertrouwen.