Coaching

Leer loslaten ‘wie je meent te moeten zijn’.
Ontwikkel de vrijheid om te zijn wie je bent.

Coaching

Je laten coachen is een bijzondere stap in je persoonlijke ontwikkeling. Tot nu toe kwam je er zelf wel uit maar je merkt dat je steeds vaker vast loopt. Het kunnen nare piekergedachten en oordelen zijn waar je steeds in verzeilt raakt. Of je stoeit met emoties van schaamte, schuld, woede, verdriet of een gevoel van leegte. Het kan ook zijn dat je in een crisis belandt bent in je werk, je relatie of met jezelf. En soms gaat het van buiten bekeken eigenlijk héél goed met je, maar ben je toch niet gelukkig.

Kortom je voelt: ‘het is tijd om om uit die knellende en frustrerende situatie te breken. Het moment is daar om in mijn persoonlijke groei te investeren en hulp te vragen.

Zelf startte ik met coaching toen ik 22 jaar oud was en heb inmiddels vele vormen benut. Ik heb meerdere psychologen bezocht, maar ook een gestalttherapeut, een regressietherapeut, haptotherapeut en een aantal relatietherapeuten. Meestal duurde deze trajecten op mijn verzoek een jaar. Daarnaast volgde ik een intensieve training bij een zenmeester van maar liefst 27 jaar. Persoonlijke ontwikkeling is dus zeg maar ‘mijn ding’. Ik heb er veel van geleerd en ook door afgeleerd, maar het belangrijkste dat ik hierdoor ontwikkelde is de kunst om mijzelf te zijn: kwetsbaar en tegelijkertijd in mijn kracht.

Die eerste stap om je te laten coachen neem je niet zomaar. Het is vaak pijnlijk om toe te geven dat je het niet allemaal alleen kan. Bovendien is het moeilijk om je ziel bloot te leggen en daarvoor je trots opzij te zetten. Het is confronterend om met nieuwe inzichten en praktische stappen je leven echt aan te pakken. Juist daarin is een coach een geweldige steun. Je hoeft het niet allemaal zelf uit te vinden. Bovendien is een coach vaak in staat je verwachtingen realistisch te houden over wat kan en hoe snel je resultaat kunt verwachten. Gaandeweg zal je innerlijke houding tegenover anderen, jezelf en het leven, veranderen. Het totaal van je leven komt stap voor stap in beweging. Dit is de kern van alle coaching.

Hoe gaat dat: coaching?

Via persoonlijke gesprekken, vragen en opdrachten werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. We maken helder waar je nu staat en wat je wilt veranderen. Samen gaan we op zoek naar de stresspunten en energielekken die je tegenhouden. Je krijgt praktische tips en oefeningen om anders met je energie en tijd om te gaan. De gesprekken geven je meer zelfkennis en vergroten o.a. je weerbaarheid en daadkracht. Dit samen maakt dat je ademruimte krijgt en geïnspireerd nieuwe keuzes kunt gaan maken.

Als coach kijk ik naar alle belangrijke aspecten in je leven. Van werk naar de belangrijkste relaties in je leven. Van financiën tot eetgedrag. Van dromen en angsten naar je realiteitszin. Bovendien kijk ik naar de harmonie en disharmonie tussen ‘wat je zegt’ en ‘wat je doet’. Hierin blijkt steeds weer veel te ontdekken over wat je onbewust bezig houdt en onnodige energie en ruimte vraagt. Vaak geef ik ook de tip om te mediteren. Mensen die mediteren groeien vaak meer dan twee keer zo snel dan als ze dat niet doen. Mediteer je nog niet, dan maak ik je wegwijs en oefenen we samen.

Na een kennismaking vinden de coachgesprekken van 2 uur, iedere paar weken plaats. De tussenliggende tijd besteed je aan de uitwerking van meegekregen tips en opdrachten.

Kosten en voorwaarden

Particulieren: 85,- per uur / 160,- gesprek van 2 uur.
Zakelijk tarief: 100,- per uur.
Relatie coaching 100,- per uur.

Voor alle coaching geldt:
Afspraken vinden doordeweeks en overdag plaats.
Bij verhindering/annulering binnen 36 uur voorafgaande aan de afspraak wordt deze gefactureerd.
Je ontvangt de factuur per e-mail, met het verzoek deze binnen 14 dagen te voldoen.

Bel voor meer info of een kennismakingsgesprek.

Daido Maas
06 1516 4691