Doorgaande meditatietraining: 'Het verborgen licht'

donderdag 9 september - 19.30 uur
 

Doorgaande meditatietraining
Start donderdag 2 september t/m 27 januari
Deze wekelijkse trainingsavonden zijn ook online te volgen.

Het boek: "Het verborgen licht" is een verzameling van honderd koans en verhalen van boeddhistische vrouwen, vanaf de tijd van de historische Boeddha tot vandaag. Het zal de leidraad zijn tijdens de lessen reeks waarin we de vrouwelijke kant van de beoefening zullen leren proeven.

In deze bijzondere en unieke verzameling bevinden zich tientallen leerverhalen die eeuwenlang onbekend zijn gebleven. De teksten die hierin zijn samengebracht geven op een indrukwekkende manier expressie aan de verworven vrijheid van een leven zonder angst en beklemming en zijn in hun frisheid ongekend relevant voor zowel mannen als vrouwen hier en nu. In de bladzijden van dit boek ontmoeten we nonnen, leken die beoefenen temidden van het drukke familieleven, bekende leraren die geroemd worden door de keizer en oude vrouwtjes die thee verkopen langs de kant van de weg. Het verborgen licht geeft eindelijk een stem aan alle vrouwen die ons voorgingen op het boeddhistische pad naar vrijheid en verlichting.

Verloop van de avonden:
Naast de interactieve lezing, doen we geregeld oefeningen gericht op bewustzijnsontwikkeling. Er wordt 1 of 2 keer gemediteerd met gelegenheid voor persoonlijkonderhoud en koan-studie, en sluiten we af met een theeceremonie en een leerpunten ronde.

Wekelijks op donderdag avondĀ  19.30-21.15
De training is doorlopend en je kunt per maand instappen.
Prijs: 64,- p/mĀ  - via incasso Fulltime studenten/minima: 30% korting

De training vindt plaats in de meditatieruimte in Hilversum: Hilvertsweg 87a.

Trainer: Daido.

Voorwaarden:
Annulering is kosteloos tot de start van de training. In- uitstroom per maand mogelijk.
Ook op andere momenten dat de training gegeven wordt kun je meedoen.

 
 

Meld je aan

Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier, we nemen contact met je op om je deelname te bevestigen.

Aanmelden